Călătorie în timp

În această ediție te invit la… să-i spunem, un exer­cițiu de imaginație. Te invit să-ți amintești unde erai acum doi ani, în momentul începerii pandemiei, atunci când toată planeta se afla în lockdown. Și când spun „unde”, nu mă refer la o locație anume, ci la unde în călătoria vieții tale te aflai.

Martie-aprilie 2020 a fost perioada în care viețile noastre s-au schimbat. Pentru totdeauna. Perioada în care omenirea și-a schimbat direcția într-un mod forțat, aș putea spune. Și probabil o să-ți revină acum în minte tot felul de momente, experiențe, stări pe care le-ai trăit atunci.

Așadar, tu unde erai? Cum era viața ta în acea pe­rioadă, la început de pandemie? Ce gânduri aveai? Ce emoții simțeai? Ai fost relaxat, știind că la un moment dat va trece? Sau, din contră, ai simțit in­tens frica de boală ori de moarte? Sau poate te-ai îngrijorat din cauza banilor, având în vedere că mul­te afaceri au fost în pauză, blocate o perioadă, sau chiar s-au închis?

Indiferent ce ai simțit în martie 2020, te invit pentru câteva momente să te întorci către tine, cel sau cea de atunci, și să te gândești ce ți-ai fi spus TU, din viitor. Ce anume te-ar fi ajutat atunci să știi? Ce ai fi avut nevoie să auzi și nu ai auzit?

Adevărul este că fiecare criză, fiecare perioadă di­ficilă pe care o traversăm, fie ea mai mică sau mai mare, cum a fost (și încă este!) pandemia, aduce, în final, și ceva bun. Există o parte bună în orice, dacă avem „ochii minții” deschiși, ca să o putem vedea.

Și nu știu exact ce ți-au adus ție acești doi ani care au trecut, ce ai învățat în acest context pandemic și n-ai fi avut cum să înveți altfel, dar am certitudinea că există cel puțin un singur lucru pe care l-ai putea spune. Și știu că există, pentru că te gândești exact acum la „ceva-ul” tău din acești ultimi doi ani.

Și nu uita… e valabil oricând. Tot ceea ce în acest moment din viața ta ți se pare poate greu, dificil, irealizabil, va fi mult, mult mai ușor peste câteva luni, un an sau poate doi. Așa că… privește uneori prezentul din perspectiva TA, cel sau cea din viitor.

Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram