Frumusețea interioară

Auzim tot mai des în jurul nostru concepte precum ”frumusețe interioară”, “cunoaștere de sine”, “descoperire” „redescoperire” și multe altele care duc către această direcție, către alt nivel spre care începem să ne îndreptăm, iar acest lucru, cred eu, nu poate fi decât de bine. E îmbucurător că, deși timid, tot mai mulți recunoaștem că nu suntem de fapt împliniți, echilibrați și alegem să rezolvăm acele aspecte care nu ne oferă viața pe care ne-o dorim, cu ajutorul specialiștilor. Iar când spun specialiști, de data aceasta nu mă refer la cei din industria frumuseții J, ci mă refer la terapeuți, psihologi, coachi, cursuri de dezvoltare personală, chiar și cărți sau călătorii.

Ce înseamnă de fapt să te cunoști pe tine? Înseamnă să știi că îți place cafeaua și nu ceaiul? Înseamnă că îți place un anumit parfum și nu altul? Înseamnă că ești conștient că un lucru pe care alegi să-l faci nu e cea mai bună alegere, dar să continui să-l faci totuși?

O fi oare acesta vreun nivel al cunoașterii de sine? Eu cred că înseamnă mult mai mult de atât. Înseamnă o înțelegere profundă a lumii interioare din noi, pe care mulți o ignorăm. Să te cunoști pe tine înseamnă să înțelegi cu adevărat de ce faci anumite alegeri care nu-ți fac bine, de ce faci aceleași lucruri care îți oferă același rezultat, în timp ce tu conștient îți dorești altceva, înseamnă să fii mereu în contact cu tine, cu corpul tău, cu mintea ta, cu emoțiile tale.

Deși mulți spunem că este mai importantă frumusețea interioară, majoritatea aleg să acorde atenție doar celei exterioare. A acorda atenție aspectului fizic este ceva firesc, natural, important în societatea de astăzi și chiar minunat. De ce să nu ne bucurăm de tot ceea ce avem disponibil pentru a fi mulțumiți de aspectul nostru exterior? Dar așa cum suntem atenți să avem îmbrăcăminte frumoasă, machiaj potrivit, manichiură perfectă, părul aranjat sau orice altceva implică aspectul nostru, tot așa ar fi recomandat să ne oferim conștient și acele lucruri, experiențe, momente care ne-ar ajuta să ne descoperim cu adevărat și să ne creștem frumusețea interioară.

Pentru tine ce înseamnă frumusețea interioară?
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram