De ce ne dorim să treacă mai repede anumite experiențe?

Vi s-a întâmplat vreodată să așteptați să treacă o experiență, o zi, un moment pentru a trăi… altceva? Nu mă refer la nerăbdarea sau entuziasmul pe care îl putem simți în așteptarea unei experiențe, ci la momentele în care vrem parcă să “scăpăm” de prezent, pentru a trăi mai repede viitorul. La acelea în care poate azi e marți, dar așteptăm deja weekend-ul, la cele în care numărăm zilele până la o anumită sărbătoare sau până la concediu. Mă refer la momentele în care vrem să treacă prezentul pentru a trăi mai repede viitorul.

Cu siguranță mulți am trăit sau poate încă trăim astfel, însă e oare natural acest lucru? Fiecare zi pe care avem șansa să o trăim ar trebui să fie o bucurie, un privilegiu. De ce suntem nerăbdători să treacă zilele mai puțin bune? Să se termine mai repede lucrurile care nu ne plac? Unde ne grăbim? Nu e ca și cum ne-am dori să ne treacă mai repede viața?

Știu că am mai spus-o, însă cred că fiecare poate avea viața așa cum își dorește. Cum? Păi, atunci când ne gândim la viitorul nostru, să ne planificăm cât mai multe experiențe pe care am dori să le trăim, astfel încât atunci când vom ajunge să le trăim în “prezent” să nu ne mai dorim să treacă, să fugim de ele sau să vrem să scăpăm mai repede…Iar dacă vom continua în acest fel, prezentul nostru va fi format doar din momentele pe care noi le-am planificat cândva pentru viitor, cu entuziasm, bucurie, plăcere.

Chiar dacă poate părea complicat, este extrem de simplu. Dacă trăim o viață planificată, organizată, însă suntem flexibili și adaptabili în momentele în care poate nu ne iese cum ne dorim, putem să ne bucurăm de prezent, de prezentul care, de fapt, este “viitorul” pe care l-am planificat în trecut.

Dacă nu suntem mulțumiți de viața pe care o avem acum, dacă multe dintre experiențele pe care le trăim așteptăm să treacă, dacă suntem mereu nerăbdători să vină weekend-ul, dacă nu ne place acel client sau șef, atunci de ce să nu planificăm pentru viitor ceea ce ne bucură, ne entuziasmează, ne face fericiți, până când să ajungem să le trăim în prezent? Astfel vom realiza, treptat, că suntem stăpânii și creatorii propriei vieți.

Planificați-vă în viitor ceea ce ați dori să trăiți în prezent.
În curând, acel viitor va fi prezent.
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram