Despre manichiură și nu numai…

Care este povestea din spatele Vera Varvara Academy?

Nu știu de ce se așteaptă toată lumea ca în spate să existe o poveste fabuloasă. Nu există! Sunt un om simplu care și-a descoperit pasiunea pentru manichiură și care a pornit pe un drum complet neașteptat. Am început cu un curs de manichiu­ră și cu experimente pe cunoștințe și prieteni. Și am muncit zece ani în continuu la mine și am investit totul pentru a mă perfecționa. Povestea este că munca și încrederea în forțele proprii vor da mereu rezultate. Povestea mea este că am reușit prin muncă și încăpățânare și încredere că trebuie să ascult de mine și nu de alții.

 

Cum ai descoperit pasiunea pentru manichiura?

Este o întrebare la care am tot răspuns de-a lungul timpu­lui. Nu am descoperit pasiunea asta, ci am avut-o mereu. De foarte mică mi-a plăcut să am unghiile îngrijite și să port ojă însă, pentru că nu aveam voie cu ojă la școală, abia așteptam weekendurile. Atunci îmi lipeam tipsuri cu super glue și folo­seam toate culorile de ojă pe care mi le doream. Ce am des­coperit în timp este că pot face o carieră din asta. Ceea ce am și făcut. Am investit timp și bani, m-am perfecționat și am reușit să transform o pasiune într-o carieră.

Care a fost parcursul tău de la tehnician la trainer?

A fost un drum lung care a durat zece ani! Nu am „ars” etape, nu am luat-o pe scurtătură, nu am evitat părțile mai puțin plă­cute. Când am luat decizia de a fi trainer și mentor pentru alte femei care își doresc o carieră în domeniu, am făcut-o pentru că știam că sunt pregătită să le răspund la întrebări, știam cum este să fii în locul lor și eram sigură că experiența mea le poate ajuta cu adevărat. Cursurile mele nu sunt doar despre mani­chiură; pentru a reuși cu adevărat trebuie să învețe de la ce înseamnă atitudinea corectă, cum trebuie să te prezinți în fața clientelor, până la cât de important este aspectul fizic și cum se vinde corect un astfel de serviciu.

Ce poți să ne spui despre manichiura rusească în stilul tău?

Se poartă ceea ce promovăm noi, în primul rând. Deși este o regulă nescrisă – acesta este adevărul. Aproximativ 90% din clientele salonului cer ceea ce văd la noi, deși de cele mai multe ori nu avem timp să avem mereu manichiura intactă și suntem fix „cizmarul fără cizme”. În ceea ce privește mani­chiura rusească, trebuie să menționăm că o catalogăm la nivel de artă, nu este vorba despre unghii false care ar imita unghia naturală. Manichiura rusească este artă și știm foarte bine că arta nu are limite. Eu am transformat puțin migdala rusească să fie mai ușor de purtat în fiecare zi și pentru a se potrivi mai bine stilului meu de viață. De asta și predau „Migdala ruseas­că a la Vera”!

Crezi că orice persoana care muncește suficient de mult poate deveni un tehnician bun sau e nevoie și de talent?

Eu personal nu mă consider o persoană talentată, am muncit extraordinar de mult să ajung unde sunt acum, am făcut ne­numărate cursuri ca să pot înțelege tehnicile. Cred că totul se învață prin foarte multă muncă, implicare și dedicare. Nu cred neapărat în talent, însă cred în pasiune. Nici nu mai vorbesc despre migală și răbdare. Nici nu ar trebui să ne gândim la asta când ne așezăm la masa de manichiură. Atunci când faci ceva, orice, din pasiune, pierzi noțiunea timpului. Așa cum fac eu de ani de zile în nopțile în care îmi vine inspirația, pur și simplu mă ridic din pat și, fără sa mă uit la ceas, creez până dimineața.

Care este feedback-ul cursantelor și care este atmosfera la cursuri?

Eu nu vând un curs, dacă vrei un simplu curs, sunt zeci pe piață. Eu le ofer elevelor mele o experiență. Le poți vedea cât sunt de surprinse de intensitatea cursurilor și de amal­gamul de informații. Mai ales când vine mama cu plăcintele ei faimoase, când este stresul mai mare, și încingem câte o horă în curtea școlii. Nu mai suntem la vârsta la care să învățam ca la școală sau să învățăm pe de rost, avem altă capacitate de a înțelege informația și a trebuit să găsesc o modalitate de a le relaxa atunci când sunt stresate.

Ce sfaturi ai pentru persoanele la început de meserie?

Să nu se uite în „grădina” altuia, să nu lucreze în compara­ție și să nu uite că este loc sub soare pentru toată lumea! Problema cea mai comună a începătorilor este lipsa de în­credere, teama că nu vor reuși, că nu vor avea cliente, că sunt altele mult mai bune și ele nu vor ajunge niciodată la acel nivel. Este total greșită această mentalitate; trebuie să ne depășim pe noi, să fim mai bune de la an la an doar prin comparația cu noi. Fiecare avem șansa noastră în viață, nu vă limitați orizonturile!

Care este reacția oamenilor din online cu privire la for­mele de unghii care ies din tipar?

Buna întrebarea asta! Aici sunt direct „implicată” – trăiesc asta zi de zi. Cel mai ușor este să mergi pe o cărare deja bătătorită de altcineva, mergi pe urmele altora, ai siguranța că acel drum este bun pentru că au mai fost și alții pe acolo. Însă eu mereu am ales calea cea mai dificilă, drumurile noi, potecile pline de nămeți pe care trebuie sa mi le fac singură. O noutate vine mereu la pachet cu critici, răutăți, dar și cu admirație. Ne plac de obicei tiparele clasice, sigure și atunci când cineva iese din zona de confort, ceilalți încearcă sa îl tragă înapoi.

De ce verde?

Este culoarea naturii, acolo unde îmi regăsesc liniștea. Este culoarea luxului suprem și îmi aduce multă satisfacție. A fost mereu culoarea mea preferată pentru profunzimea pe care o are și pentru cât de bine se combină cu absolut orice – cameleonică, aș putea spune.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Sincer îmi place mult să conduc și prin prisma meseriei nu prea îmi satisfac această plăcere, așa că, după muncă, îmi place să dau o tură noaptea cu muzica la maxim. Îmi place să citesc cărți de dezvoltare personală, dar trebuie să am o ambianță potrivită, liniștită. Dar cel mai mult îmi place să călătoresc singură.


Follow Us On Instagram