De vorba cu Florin Sopcu

Ce te-a motivat să devii model și cum ai ajuns să îți începi cariera?

Nu a fost ceva care sa mă motiveze, pur și simplu am ajuns sa aplic ca model datorită insistențelor unor amici. Am avut ocazia sa plec în Singapore și de acolo a început primul meu contract ca model.

Cariera de model poate fi extrem de competitiva și solicitanta, dar dacă reușești sa te faci remarcat poate sa fie și extrem de satisfăcătoare și plina de oportunitati.

Care a fost cel mai important moment al carierei tale de model până acum și de ce?

Hmm..cel mai important moment, greu de zis. Toate momentele din cariera mea au fost importante.

Dar a fost un  moment memorabil atunci când designerul de la Salvatore  Ferragamo, Massimiliano  Giornetti mi-a oferit cadou costumul pe care l-am avut  în prima prezentare pentru brand-ul lor.

Cum te pregătești pentru o ședință foto sau un eveniment important?

Încerc sa fiu relaxat, fără sa mă gândesc  ca trebuie sa arat sau sa pozez perfect. Acest lucru poate duce la stări de tensiune și rigiditate în fotografii. Dorm suficient în noaptea anterioară prezentarii, pentru ca a doua zi sa pot zâmbi și sa  pot fi natural în fata camerei.

Cum îți menții forma fizică și ce rutină de fitness urmezi?

Totul este foarte simplu.

Aleg o forma de exercițiu pe care o pot face în mod regulat, cum ar fi antrenamentele în sala de Fitness, în medie 2 ore pe zi, alergare și streching. Toate acestea, bineînțeles, combinate cu o dieta echilibrata și o hidratare adecvata.

Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în cariera ta de model și cum le-ai depășit?

Ca provocări as putea spune ca au fost multe, dar una dintre cele mai importante a fost aceea de a poza pe muntele FUJI, in Japonia, pentru brand-ul Yohji Yamamoto unde am fost uns cu grăsime de balena pentru a menține caldura corporala, deoarece shooting-ul era pentru lenjerie intimă.

Cum îți selectezi proiectele și colaborările și ce criterii folosești pentru a decide ce să accepți sau nu?

In general imi urmez simțurile si instinctele, dar iubesc provocările. Îmi place sa fie totul interesant și de de viitor, deoarece prezentul este anost și trece rapid.

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat de-a lungul carierei tale de model?

Increderea în sine. Cariera de model poate fi provocatoare și uneori neplăcută, dar este important sa ai încredere în propria persoana și sa nu renunți. Am învățat să-mi dezvolt capacitatea de adaptare și sa comunic eficient, comunicarea fiind  esențială pentru  a avea  succes în aceasta cariera. In moda trebuie sa fii capabil sa te adaptezi rapid la noi tendinte și cerințe.

Care sunt modelele tale de referință și cine te-a inspirat în cariera ta?

In general cei cu care am interacționat personal. Unii dintre colegi care ma inspira si acum ar fi: Simon Nessman ( am început  împreuna cariera la aceeasi  agentie ), Sean O’Pry, Tony Ward, David Gandy and more.

Cum ai abordat perioada de pandemie și care au fost cele mai mari schimbări pe care le-ai observat în industria modei?

In aceasta perioada am observat o transformare digitala in domeniul acesta, iar multe modele din comunitatea  LGBTQ au fost expuse si promovate, asa cum trebuia făcut de foarte multi ani.

Cum a influențat cariera ta de model viața personală și viceversa?

Cariera de model este una care poate aduce cu sine provocări în viața personală, în special din cauza naturii sale imprevizibile și a plecărilor lungi și dese. Din fericire sunt un bărbat norocos care a avut și are întotdeauna susținere din partea familiei.

Cum te pregătești pentru un casting și ce crezi că face diferența între un model bun și unul excelent?

Buna intrebare!

Pregătirea pentru un casting poate implica mai multe aspecte cum ar fi ingrijirea personală, prezentarea unei imagini profesionale, alegerea hainelor și pregătirea unei atitudini pozitive și încrezătoare.

In ceea ce privește diferența dintre un model bun și unul excelent pot fi luate în considerare următoarele:

  1. Aspectul fizic: In general, un model bun trebuie sa aibă un aspect fizic plăcut și proporționat, dar un model excelent poate fi unul care are o caracteristica distinctiva sau o personalitate unica, care îl face sa se remarce și sa se diferențieze de alte modele.
  2. Capacitatea de adaptare : Un model excelent trebuie sa aibă abilități bune de comunicare și prezentare, sa fie încrezător și sa aibă o atitudine pozitivă.
  3. Profesionalismul: Un model excelent trebuie sa fie punctual, organizat și sa respecte cu strictețe programările și cerintele clientului.

Ce sfaturi ai pentru cei care doresc să își înceapă cariera în modelling și ce ar trebui să aibă în vedere?

Investește în tine, învață sa iti gestionezi imaginea, dezvolta-ti abilitățile de comunicare, învață sa fii deschis provocărilor. Cariera de model poate fi plina de respingeri și obstacole, dar este important sa ramai perseverent și sa iti păstrezi încrederea în tine. Nu renunța la visurile tale și continua sa depui efort pentru a-ți atinge obiectivele.

Care sunt cele mai importante calități pe care un model trebuie să le aibă și cum crezi că le poți dezvolta?

Calitatile le ai din naștere. Un model trebuie sa aibă un aspect fizic atractiv și sa poată îndeplini cernitele specifice ale industriei în care activeaza. Profesionalism, disciplina, carisma, incredere și respect de sine.

Cum îți petreci timpul liber și care sunt pasiunile tale în afara modelling-ului?

Ma dedic foarte mult sporturilor outdoor si indoor. Sunt un fan înrăit al traseelor montane și un mare iubitor de natura.

Care sunt planurile tale de viitor în cariera de model și ce îți dorești să realizezi pe termen lung?

Datorită experientei mele ca model și a cunoștințelor acumulate pe parcursul carierei, urmeaza sa trec de cealalta parte a baricadei pentru a mă alătura uneia dintre cele mai bune echipe de Scouting/Booking la nivel global, având deja interacțiune cu toți giganții modei.


Follow Us On Instagram