Cum să alegi rapid un tuș de ochi?

Tușul pentru ochi este unul dintre cele mai importante produse din trusa de machiaj a unei femei. Machiajul cu ajutorul acestui produs este spectaculos, iar tușul îți permite să modifici și să ajustezi forma ochilor în funcție de ceea ce îți dorești sau în funcție de ceea ce ai nevoie să corectezi.

Tușul este potrivit atât în machiajul de zi, cât și în cel de seară. Pentru că există pe piață numeroase variante de tușuri de ochi, îți prezentăm mai jos cum poți alege rapid unul, ținând cont de două aspecte: textura tușului și tipul periei.

Textura tușului.

Tușul clasic este unul dintre cele mai preferate de către femei. Acesta este folosit atât în machiajul de seară, căt și în cel pentru zi. Tușul clasic permite crearea de linii luminoase sau ușor umbrite și are un efect spectaculos în machiaj. Acest tip de tuș necesită multă precizie. De obicei se găsesc în variante închise la culoare și aplicatoarele au vârful subțire. Dezavantajul este că se poate întinde în condiții de umiditate, atunci când transpiri sau dacă ți se umezesc excesiv ochii.

Tușul gel are o textură densă, este disponibil sub forma unui recipient rotund, cu capac și se aplică cu o pensulă specială, care se umezește. Pensula, de obicei, se achiziționează separat. Acest tip de tuș se deosebește de cel clasic prin consistența mai cremoasă, prin faptul că nu curge și nu se întinde, fiind astfel și mai rezistent.

Tușul mat are o compoziție care nu reflectă lumina. Acesta oferă aspect și expresivitate. Se folosește și este recomandat, în special, pentru machiajul de zi, deoarece permite crearea unui accent ușor fără a încărca machiajul.

Următorul aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi tușul este peria. Fiecare tip de tuș este dotat sau necesită o perie pentru aplicare, iar aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de tipul de linie pe care ți-l dorești. Există tușuri cu perii clasice, fine sau perii groase.

Peria clasică este universală, adică se pot trasa diferite grosimi ale liniei. Cu ajutorul unui tuș care are o astfel de perie poți crea linii de la 2 mm la 5 mm, în funcție de forța de presare atunci când îl aplici.  

Peria fină te va ajuta să tragic linii cu exactitate de-a lungul pleoapei. Pentru că sunt mai ușor de utilizat, periile cu vârful mai dur te vor ajuta pentru o precizie mai mare.

Peria groasă se folosește pentru a trasa liniile largi. Aceste perii sunt folosite cel mai mult de make-up artiști, dar nu numai. Dacă ești pasionată de arta machiajului poți testa și astfel de perii.

Pentru a descoperi cât mai multe variante de tipuri de tuș și a o alege pe cea potrivită ție, vino la Make-up Fest 2018, un festival dedicat integral machiajului. Aici vei avea posibilitatea să achiziționezi produse profesionale la prețuri speciale, dar vei putea și să înveți de la profesioniștii din domeniu numeroase tehnici de aplicare a tușului de ochi.

Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram