Culorile anului 2021 în machiaj by Paulina Buldumea

 

PAULINA BULDUMEA, Trainer Make Up Artist

Make up artist cu o vastă experiențã în domeniu. Şi-a început cariera în televiziune în urmă cu 16 ani, a lucrat pe platourile de filmare, a colaborat cu multe persoane publice, regizori celebri. În urmă cu 9 ani a hotărât să îşi împărtăşească din secrete şi a decis să fie trainer, iar în urmă cu 4 ani a fondat propria şcoală de machiaj care îi poartă şi numele.

 

Ca în fiecare an, Institutul Pantone ne-a dat verdictul în ceea ce privește culoarea anului. Așa cum spuneam și în materialul anterior, destinat acestui subiect, anul 2021 este special pentru că au fost alese, pentru prima dată, două culori: Iluminating Yellow (galbenul) și Ultimate Gray (griul). Aici, în acest articol, vorbim despre cum putem folosi aceste două culori în machiaj.

Aceste două culori sunt în antiteză, galbenul simbolizează căldură, armonie, veselie, energie bună și optimism, în timp ce griul simbolizează monotonia, plictiseală, senzația de atemporalitate dar, pe de altă parte, simbolizează și elementele solide cu o fundație puternică, cum ar fi cimentul sau pietrele. Aceste culori ne vor scoate din monotonie și asta pentru că toți sperăm ca anul 2021 să fie mai bun, iar culorile acestui an chiar asta transmit: un an mai puternic, solid, vesel și armonios.

Griul este foarte potrivit anotimpului rece, ne duce cu gândul la iarnă și la frig.

În produsele de make-up, griul este prezentat într-o gamă largă de nuanțe: poate fi de la gri deschis, până la negru cărbune. Această varietate de tonuri vă permite să creați aproape orice machiaj: de la echilibrat-zilnic la extrem-strălucitor. Principalul avantaj al griului în comparație cu alte nuanțe este compatibilitatea sa universală cu alte culori.

Utilizarea griului ar trebui făcută cu o atenție extremă, deoarece nu este potrivit pentru toate fețele. Majoritatea make-up artiștilor au fugit mult timp de gri, deoarece, dacă nu lucrezi corect, această culoare poate face machiajul să arate pătat și murdar și poate îmbătrâni persoana foarte tare.

Puteți opta pentru machiaje clasice cum ar fi smokey, însă este bine de știut că această culoare se poate combina perfect cu mai multe culori.

Galbenul, culoare primară de altfel, va fi în topul cerințelor din vara 2021, se va potrivi cu atmosfera de afară, conferă căldură atât în machiaj, cât și în temperatura exterioară.

Este o culoare energică și interesantă și nu este atât de dificil de integrat într-o varietate de opțiuni în machiaj.

Istoria galbenului în machiaj nu este atât de simplă: este considerată, în mod tradițional, complexă și nu este potrivită pentru toată lumea, așa că a reușit să intre în cercul tendințelor viabile doar prin experimente. Această culoare se potrivește foarte bine cu tenul închis la culoare și cu siguranță vara, un machiaj cu galben ne va scoate bronzul în evidență. Recomandăm însă să apelăm la nuanțe curate, fără compromisuri, minimalism și monocromatic. Principala problemă cu galbenul în machiaj poate fi că nu toate texturile se comportă la fel de bine cu culori strălucitoare, în special nuanțele pastel și neon vor trebui ajustate cu atenție. Mare atenție când folosiți galbenul în machiaj, este recomandat să folosiți o bază înaintea aplicării culorii deoarece galbenul își va pierde din intensitate în caz contrar. Puteți opta pentru eyeliner gel galben, bază specială pentru fard, acuarele sau tint.

Atunci când alegeți o nuanță de galben, ghidați-vă după propriile preferințe, dar aveți în vedere că pentru pielea deschisă este mai bine să alegeți cele mai pure tonuri, inclusiv pastelurile, iar pentru pielea închisă optați pentru nuanțe mai reci de galben.

Foto: Dan Paraschiv Andrei (Sroblight Studio)
Hair: Dorina Bulgaru
Modele: Bianca Tudor / Silvana Maria Patulea


Follow Us On Instagram