Coffee Break cu Bogdan Vlădău

Rubrică de Antonia Rondelli, Professional Make-Up

Bogdan, consideri că atuurile tale țin mai întâi de toate de frumusețea fizică? Sau sunt și alte aspecte, poate mai puțin cunoscute, care contează mai mult pentru tine ori pe care le prețuiești?
Frumusețea fizică trebuie să fie într-un perfect echilibru cu frumusețea spirituală. Întotdeauna atuurile fizice au fost importante, în special astăzi, în societatea modernă, dar suntem oameni pierduți dacă valorile noastre sunt doar fizice și materiale. Nu luăm nimic material cu noi atunci când murim, suntem practic doar în folosința de bunuri materiale în această viață, așa că, pe lângă exploatarea atuurilor fizice de-a lungul vieții, trebuie să ne concentrăm și pe dezvoltarea laturii spirituale, importantă în egală măsură cu frumusețea fizică.

Ai “jucat”multe roluri, de burlac, de ispită, ai participat la Vocea României, cine este de fapt Bogdan Vlădău atunci când nu apare pe post?
Dincolo de scenă și departe de lumina reflectoarelor, în viața de zi cu zi, Bogdan Vlădău este un om cât se poate de simplu, la fel ca toți ceilalți. Cu bucuriile lui, cu temerile și căutările lui, cu vise și speranțe, cu sensibilitatea și iubirea de semeni și de natură și nu în ultimul rând cu credința lui.

Faci sport de mult timp? Ce sporturi practici? Și care este “ritualul” tău atunci când ești în sala de sport?
Fac sport de mic, într-un fel sau altul. Am făcut parte din generația cu cheia la gât care a bătut mingea în spatele blocului, înainte de 1989. Apoi am făcut rost de un coș de basket și m-am îndrăgostit de sportul acesta, pe care l-am practicat cu mare plăcere. Apoi, după toate acestea am trecut la un altfel de sport și am descoperit artele marțiale. Am început ca toți pe vremea aceea cu karate, apoi am trecut la wushu, kempo, kickbox, muaythai pe care l-am descoperit în Thailanda, iar acum aș vrea să mă pregătesc un pic în Mixed Martial Arts. Am făcut culturism, inițial, și ulterior fitness, iar acum împreună cu Victor Slav am pornit un proiect online, numit www.fiitare.com, în această direcție, lifestyle și nutriție.

Ai o nutriție echilibrată, te hrănești sănătos – cum arată mesele tale și dacă ai alimente favorite care sunt acestea?
Încerc pe cât posibil să am o nutriție cât mai echilibrată, nu îmi este întotdeauna simplu sau la îndemână, mai ales că sunt gurmand de când mă știu. Încerc să evit zahărul, pâinea albă, prăjelile, conservele, tot ce ține de sfera junk și fast food și să consum cât mai multe fructe și legume, apă, pește și ouă. În viitorul apropiat vreau să elimin treptat carnea și produsele lactate din alimentația de zi cu zi.

Apelezi la servicii de înfrumusețare? Masaj? Dacă da, care sunt acestea și unde faci aceste tratamente? Care este cel mai inedit tratament pe care l-ai făcut? (în România sau în străinătate).
Deși timpul nu mi-o permite întotdeauna, mi-ar plăcea să fac masaj măcar o dată pe săptămână, starea de relaxare, de bine și de bună dispoziție pe care mi le dă această terapie se întâmplă din ce în ce mai rar. Anul trecut am apelat la o clinică din străinătate unde mi-am făcut un implant de păr și barbă, iar aceasta mai mult pentru că voiam să am barbă.

Ce rol joacă spiritualitatea în viața ta? (dacă este importantă, dacă meditezi etc.)
Spiritualitatea are un rol extrem de important pentru mine și ocupă un loc însemnat în viața mea. De fapt, dezvoltarea spirituală este ceea ce îl desăvârșește pe om și îl diferențiază de regnul animal. Am încercat și alte practici spirituale, mai mult sau mai puțin cunoscute, dar acum am revenit la credința neamului nostru de foarte multe sute de ani, ortodoxia. Așa îmi găsesc pacea interioară de care cu toții avem nevoie!

Consideri că astăzi, spre deosebire de alte perioade, bărbatul român, se îngrijiește mai mult?
Încet dar sigur, în ziua de astăzi, parcă și bărbatul român începe să aibă o disciplină constantă și consecventă în ceea ce privește legătura cu sportul, dieta, hairstyle și mai nou și cu intervenții chirurgicale, fie ele noninvazive sau estetice. Totodată, ce mi se pare de-a dreptul important este că nu trebuie să cădem într-o extremă penibilă, totuși suntem bărbați.

Care sunt produsele tale de înfrumusețare addict?
Nu am produse de înfrumusețare addict. De fapt, mint, am. Meditația și rugăciunea.

Numește 3 calități ale unei femei, calități pe care le consideri repere valabile la orice vârstă.
Îmi plac femeile frumoase, aș fi ipocrit să spun că nu contează și aceasta, dar cum am spus și mai sus este doar un atuu. Femeia de lângă mine trebuie să fie copilăroasă în doza aia de inocență, dar aceasta nu înseamnă să fie credulă. În ceea ce privește strict 3 calități ale unei femei, pe care le consider reprezentative la orice vârstă, mă rezum la onestitate, sinceritate și iubire.

Cine este persoana care te impresionează cel mai mult sau te-a impresionat cel mai mult până în acest moment al vieții tale?
Ar fi injust să numesc o singură persoană care m-a impresionat până în acest moment. De când mă știu, mă impresionează oamenii care construiesc pentru a lăsa ceva în urma lor, cum totodată mă impresionează și cei care îi ajută pe cei mai puțin norocoși să evolueze și să facă ceva din toate punctele de vedere.

Simți că datorezi cuiva ceva din ceea ce ai devenit astăzi?
Nu cred că ceea ce am devenit astăzi se datorează exclusiv cuiva. Cu toții suntem suma experiențelor trăite de-a lungul anilor. Este evident că mare parte se datorează părinților mei și educației primite în primii ani de viață. Ulterior, în ani și în timp, m-am construit și educat singur, prin prisma experiențelor avute.

Dacă ai putea alege pentru o zi să fii: un explorator la Polul Sud, un aventurier singur pe mare sau Dalai Lama, care ai fi?
Cu siguranță și fără nici un dubiu, Dalai Lama!

Dar dacă ai fi medic estetician? Ce intervenții chirurgicale ai considera că trebuie eliminate pentru femeile din România?
Dacă aș fi medic estetician nu aș elimina o anumită intervenție, ci în schimb aș sfătui femeile ce recurg la implanturi și la mărirea buzelor, să nu exagereze. Tot ce este în exces, nu mai pare natural, absolut deloc.

Ce este…priceless pentru Bogdan Vlădău?
Familia, prietenii și credința.


Follow Us On Instagram