Bronz natural sau autobronzant: Alegerea sănătoasă pentru o piele frumoasă

Pielea bronzată este adesea asociată cu aspectul sănătos și atractiv, dar expunerea prelungită și necontrolată la soare poate avea efecte devastatoare asupra sănătății și frumuseții pielii noastre. Razele ultraviolete (UV) emise de soare sunt nocive, iar protecția oferită de produsele cu factor de protecție solar (SPF) poate fi ineficientă în cazul unei expuneri excesive sau în condiții de piele sensibilă sau imunitate slăbită.

Epiderma, stratul exterior al pielii, reacționează la expunerea la radiațiile UV prin producerea de melanină, un pigment care oferă protecție naturală împotriva efectelor nocive ale radiațiilor solare. Melanina este responsabilă pentru schimbarea de culoare a pielii. Cu toate acestea, procesul de bronzare este de fapt un răspuns negativ al organismului la expunerea la radiațiile ultraviolete și semnifică că pielea a suferit deja daune.

Un mit comun este că bronzarea este considerată sănătoasă daca stăm la soare dimineața și seara, evitând orele prânzului când soarele este puternic. Adevărul este că bronzarea, indiferent de ora la care ne expunem la soare, este un semnal de alarmă al organismului și indică faptul că pielea a fost expusă la radiații UV și a suferit daune celulare. Cu cât pielea este mai închisă la culoare, cu atât este mai puțin sensibilă la radiațiile UV și poate oferi o protecție naturală mai mare împotriva acestora. Cu toate acestea, acest nivel crescut de melanină nu oferă o protecție completă și nu elimină riscul de daune solare.

Pentru a evita expunerea prelungită la soare și efectele nocive ale radiațiilor UV, bucurându-te în același timp de o piele mai închisă la culoare, poți apela la autobronzante. Autobronzantele sunt produse cosmetice care oferă pielii culoarea bronzului temporar, fără a expune pielea la radiații UV. Acestea conțin de obicei un ingredient numit DHA (dihidroxiacetona), care reacționează cu stratul superior al pielii și produce o schimbare temporară a culorii.

Balsam autobronzant cu aroma fructului pasiunii oferă un bronz frumos și sănătos, vizibil încă de la prima aplicare. Formula acestui autobronzant este meticulos compusă și oferă multiple beneficii pielii, mai ales elimină mirosul, care este o consecință naturală a procesului de bronzare a pielii. DHA-ul natural din compoziție oferă pielii o culoare bronzată după doar 8 ore de la aplicare, în timp ce eritrazia prelungește acest efect. Untul de cacao și extractul de cacao regenerează, hidratează și protejează pielea, iar compoziția de uleiuri din fructul pasiunii, baobab și floarea-soarelui conferă pielii suplețe și întăresc bariera protectoare. De asemenea, uleiul de rădăcină de morcov îmbunătățește nuanța naturală de bronz, iar complexul de xilitol și derivații săi hidratează pielea prin legarea apei în epidermă. Vitamina E naturală susține, de asemenea, mecanismele de apărare ale pielii.

Înainte de aplicare, este recomandat să exfoliați bine întregul corp, acordând o atenție deosebită zonelor cu tendință de uscăciune, cum ar fi gleznele, genunchii, coatele și mâinile. Cu exfoliantul cu sare de la Marea Moartă cu seminţe de merisoare liofilizate și ulei de merisor bogat în antioxidanți care curăță, netezește și hrănește pielea. Exfolierea cu sarea de corp se bazează pe cele mai mici particule de sare naturală, datorită cărora se îndepărtează ușor celulele moarte acumulate, accelerând regenerarea celulelor sănătoase.

Aplicați autobronzantul uniform pe piele și spălați-vă bine mâinile și unghiile după aplicare. Deoarece produsul necesită timp pentru a acționa, se recomandă evitarea contactului cu apa timp de aproximativ 5-8 ore, iar aplicarea peste noapte poate fi o opțiune excelentă.

Autobronzantele oferă o alternativă sănătoasă și sigură pentru obținerea unui aspect bronzat fără a expune pielea la riscurile radiațiilor UV. Evitând expunerea prelungită la soare și alegând produse cosmetice de calitate, precum balsamul autobronzant cu aroma fructului pasiunii, putem promova utilizarea responsabilă a autobronzantelor și proteja sănătatea și frumusețea pielii noastre în același timp.


Follow Us On Instagram