Alegerea top coat-ului!

Alegerea top coat-ului!

Nu lăsa loc confuziei; alege top coat-ul cel mai potrivit nevoilor tale. Rezultatul? Super strălucitor!

 

Gama bogată de top coat-uri care există astăzi pe piaţă poate fi un lucru entuziasmant pentru operatori. Multe produse şi…toate foarte atrăgătoare. De la vâscozitate, la timpul necesar pentru  uscare, de la efectul mat la cel lucios, există multe aspecte de luat în considerare atunci când se optează: uscare rapidă, uscare la aer, uscare la căldură, uscare la lampa UV, luciu, finish mat, să nu îngălbenească unghia, să fie rezistent la lovituri. În rândurile care urmează vom încerca să oferim un ghid util al beneficiilor și eventualelor defecte ale unui top coat care vă pot permite să faceţi alegerea potrivită.

 

Un scop pentru fiecare produs

Funcţia fiecărui strat de top coat este foarte importantă pentru a îmbunătăți performanța lacului de unghii creând un strat protector peste acesta, asigurând un efect lucios, rezistent la zgârieturi şi de lungă durată. Formula top coat-ului este foarte asemănătoare cu cea a lacurilor de unghii: conțin, în general, un procent ridicat de nitroceluloză și plastifianți, diferența fundamentală este că nu conțin pigmenți, ceea ce determină culoarea produsului. După aplicare, odată cu evaporarea solvenţilor, top coat-ul lasă pe suprafaţa unghiei o peliculă rezistentă, netedă și lucioasă. Prima întrebare care vine în minte la cumpărarea unui astfel de produs este – cât timp durează şi care este timpul de uscare a acestuia? Şi știm cu toții că timpul de uscare a lacului de unghii este unul dintre criteriile în alegerea produsului.

 

CITAT:

Top coat-urile au perioade de timp variabile în ceea ce priveşte uscarea, de la 30 secunde la 3 minute sau mai mult, în funcție de produs, de compoziția sa chimică și de sursa de uscare. Unele necesită ventilație sau lumină UV iar altele se usucă, pur şi simplu, la aer.

 

Şi deci este nevoie de puţină răbdare din partea clientelor. Cu toate că este enervantă așteptarea ca top coat-ul să se usuce, este bine de știut, însă că, cu cât timpul de uscare este mai îndelungat, cu atât este mai bine. Solvenții care se evaporă încet produc culori mai vii. Desigur, multe tehniciene şi clienţi preferă un timp mai scurt de uscare, sacrificând chiar o culoare strălucitoare.

 

Clasificare

Top coat-urile pot fi împărțite în două categorii: top coat-uri pentru unghii naturale şi top coat-uri pentru reconstrucţie, sau top coat pentru  geluri UV. Top coat-ul pentru unghii naturale conține plastifianți în cantitate mai mare decât cel pentru reconstrucţii, pentru o mai mare flexibilitate.

 

CITAT
Dacă eşti în căutarea unui top coat pentru unghii naturale, ia în considerare întotdeauna doi factori: timpul de uscare şi proprietăţile anti-îngălbenire.

 

Noi am explicat deja argumentele pro și contra legate de uscarea rapidă comparativ cu cele care au un timp de uscare tradiţional, dar un alt aspect care trebuie luat în considerare pentru unghiile naturale este cu siguranţă îngălbenirea. De fapt, aceasta nu este o problemă dacă alegeți un lac de unghii de culoare vie sau întunecată, dar este o problemă în cazul în care alegi un lac de unghii transparent, bej, roz. Pentru a evita această problemă, trebuie să alegi un top coat cu uscare lentă. Așa cum am spus, în ceea ce priveşte un produs cu uscarea lentă sau tradiţională dacă o putem numi astfel este mai puțin probabil să se îngălbenească. Clientele nu tolerează pe bună dreptate, nuanțele gălbui, iar rezultatul merită în mod absolut efortul de a aştepta puţin mai mult. Top coat-ul pentru unghii naturale se îndepărtează cu ușurință, dar se poate zgâria la fel de uşor și, de asemenea, prezintă riscul de a-şi pierde mai uşor luciul. Și aici intră în joc top coat-ul UV gel. Le putem împărți în două grupe: cele care lasă stratul de dispersie (lipicios) și cele cu un finish non-lipicios. Primele top coat-uri menţionate lasă o suprafață fină și uniformă și nu se îngălbenesc, cu toate acestea, tind să aibă o vâscozitate crescută, care poate crea dificultăţi la aplicat. Ultimele top coat-uri menţionate, în schimb, care nu au strat de dispersie, au o vâscozitate inferioară și sunt mai ușor de aplicat, dar sunt, în general, mai puțin rezistente și stabile. Totul depinde de tehnica adoptată în folosirea produselor şi, de asemenea, de necesităţile tehnicianului respectiv de cele ale clientelor.

Înainte de a formula întrebarea iată aici răspunsul. Da, top coat-urile gel UV pot fi aplicate pe unghiile naturale. Dar în acest caz trebuie să se lucreze în mod corespunzător de la început, dacă aplicaţia este prea rapidă, acestea au tendinţa de a forma denivelări prezentând un efect “coajă de portocală”. Stratul de bază și stratul de ojă ar trebui să se usuce îm mai puţin de 45 de secunde înainte de aplicarea top coat UV gel.

 

În principiu aplicarea corectă a stratului de top coat este de grosime similară cu cea a ojei de culoare roşie. Top coat-urile diferă în vâscozitate, deci luați în considerare acest aspect înainte de aplicare. În cazul celor cu vâscozitate inferioară trebuie să nu se aplice produs în exces, deoarece acesta se poate scurge pe cuticule sau poate deforma stratul de ojă.

1. Înclinați unghiile ușor, astfel încât produsul să nu curgă pe cuticule.
2. Extrageţi pensula din sticlă, punând presiune doar pe o parte a acesteia astfel încât să rămână o picatură suficientă de produs pe partea cealaltă.
3. Într-o manieră delicată se aplică picătura de produs în apropierea cuticulei, și apoi se întinde până la bordul liber. Dimensiunea picăturii depinde de suprafaţa unghiei.
4. Se sigilează toate cele 4 margini. Dacă utiliza
ți un top coat UV gel se pun mâinile clientei sub o lampă UV, lăsându-le să se usuce complet. Urmați aceleași instrucțiuni şi pentru top coat-ul care necesită uscare la o sursă de căldură. Cereţi clientelor să respecte cu răbdare timpul de uscare pentru obţinerea unui rezultat ideal.

 

Mini glosar


Nitroceluloză: polimer simplu, care este produs în mod natural iar in cazul lacului de unghii produce suprafeţe durabile şi strălucitoare.
Pigment: substan
țe fin măcinate utilizate în produsele cosmetice pentru a da o anumită culoare.
Plastifiant: aditiv care îmbunătăţeşte flexibilitatea substanţelor solide, inclusiv când vorbim de reconstrucţii sau de unghii naturale.
Polimer: lan
țuri lungi de molecule individuale, care au fost unite chimic.
Solvent: substan
ță, în general, lichidă, în care alte substanțe sunt dizolvate. Solventul cel mai comun este apa.

 

Se poate îmbunătăţi

În orice afacere există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri. Pentru clientele care nu cunosc top coat-ul, sugerează-le unul pentru unghiile naturale, care să se usuce sub o lampă UV, pentru un rezultat mai lucios şi durabil. Poți explica această mică cheltuială subliniind diferenţa dintre cele două top coat-uri şi desigur când va observa singură calitatea, va fi fără îndoială încântată!


Follow Us On Instagram