10 întrebări… Interviu cu doamna Yolanda Frenkel, General Manager Yolanda Cosmetics – Dr. Ron Kadir

10 întrebări… Interviu cu doamna Yolanda Frenkel, General Manager Yolanda Cosmetics – Dr. Ron Kadir

Nu există femeie urâtă pe lumea aceasta, ci numai femeie care nu vrea să fie frumoasă.

A ajuta pe cineva să arate mai bine, săşi evidenţieze atuuriile, să aibă încredere în sine, îmi dă o satisfacţie nemaipomenită.

1. În urmă cu câţiva ani, când ne-am cunoscut, prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost: De ce te-ai întors aici, în România, tu, una dintre cele mai faimoase esteticiene din Tel Aviv?”, l-am citat aici şi pe dl. Dr. Ron Kadir, un reputat cercetător şi cosmetolog israelian, aşa cum a „declarat „ cu ocazia lansarii noii game de produse CREATIV E care a avut loc la Marriott în luna februarie 2012.

Y: Este o întrebare care mi se pune foarte des, de multe ori acompaniată de multă nedumerire, mirare şi neînţelegere. Mie mi s-a părut normal să fac acest lucru când s-a ivit ocazia potrivită. Ocazia mult căutată a fost Veronica, colega mea, cea care m-a ajutat să pun bazele acestei afaceri şi continuă să-mi fie alături. Nu a fost uşor s-o conving, dar după cum vezi, am reuşit până la urmă.

2. Ce te-a legat şi te leagă de România respectiv de Israel: eşti născută şi trăieşti în cele două ţări…într-un fel eşti acasă şi aici şi acolo…

Y: M-am născut în România şi am emigrat în Israel la vârsta de 15 ani împreună cu familia. Chiar şi după plecare am continuat să-i păstrez României un loc cald în inima mea. Întotdeauna m-am mândrit cu faptul că sunt româncă. Israelul m-a primit cu braţele deschise. Acolo am învăţat să gândesc liber, ce înseamnă democraţie, libertatea cuvântului şi respectul faţă de cetăţean. De asemeni, tot acolo am învăţat că bunătatea, corectitudinea

şi altruismul sunt apreciate la justa lor valoare.

3. Puţini ştiu că eşti o rafinată cunoscătoare de artă şi muzică. Cine ţi-a insuflat

asemenea pasiuni?

Y: Moştenire familială dar şi ceva din naştere. De foarte mică mă pasiona tot ce vedeam frumos în jurul meu şi odată cu timpul, cu călătoriile prin lume mi-au întarit şi dezvoltat această latură. Când admir un obiect de artă sau ascult o piesă muzicală simt cum mă încarc pozitiv sufleteşte. Îmi place să mă înconjur de frumos, totul să fie estetic şi armonios împrejurul meu. În aceste timpuri incerte şi zbuciumate, tot ce este legat de frumos formează o oază de relaxare. Tot de la această dragoste pentru frumos mi-am realizat visul de a transforma un hobby în meserie. O iubesc cu pasiune şi cred în cosmetică. Nu există femeie urâtă pe lumea aceasta, numai femeie care nu vrea să fie frumoasă. A ajuta pe cineva să arate mai bine, să-şi evidenţieze atuurile, să aibă încredere în sine, îmi dă o satisfacţie nemaipomenită.

4. Referitor la întâlniri providenţiale: îţi aminteşti care a fost momentul în care ai luat decizia de a prelua produsele create de dl. Dr Ron Kadir şi de a le distribui în România? Ce anume te-a convins la aceste produse?

Y: Decizia s-a născut în timp. Tatonările de teren din anii 90 mi-au demonstrat că piaţa cosmeticii profesionale încă nu este formată dar visul a rămas undeva ascuns în capul meu şi nu contenea să-mi dea pace. De produse am fost şi rămân îndrăgostită aşa cum am declarat-o recent şi la lansarea noii game Creative Dr. Ron Kadir la JW Marriott. Nu este o dragoste oarbă, ci întemeiată pe calitatea produselor. După o experienţă îndelungată, timp în care am fost la multe congrese de estetică, urmate de seminarii în diverse colţuri ale lumii, testat şi lucrat cu aproape tot ce a fost mai bun pe piaţa cosmeticii mondiale, am ajuns la concluzia că produsele doctorului Ron Kadir sunt , aşa cum spune

americanul :” the best value for your money”, adica valoarea cea mai mare pentru banii tăi. Dar nu numai! Dr. Kadir îşi devansează timpul. Puţini producători pun în aplicare atât de rapid ca dânsul , ultimile descoperiri ştiinţifice. Sunt o avangardistă. Îmi place să fiu în pas cu timpul şi testez tot ce este nou şi promite avansare.

5. Pentru a fi valoros şi pentru a da rezultate produsul cosmetic trebuie să fie(de completat)...

Y: Pentru a fi valoros şi pentru a da rezultate, produsul cosmetic trebuie să fie de calitate, dar întâi şi întâi să i se potrivească persoanei care doreşte să-l întrebuinţeze.

6. Ai posibilitatea să compari nivelul educaţiei estetice din România cu cel al altor ţări graţie experienţei tale internaţionale. Care ar fi acele aspect care ne deosebesc şi ce am avea de învăţat de la alţii în acest domeniu?

Y: a ) să dăm servicii de calitate la care clientul are tot dreptul.

b) în cosmetica, la fel ca şi în medicină, trebuie să înveţi tot timpul pentru a nu rămâne în urmă. În ultimii 20 de ani cosmetica a luat un avânt excepţional, de care, din păcate, nu toate cosmeticienele sunt conştiente. O cosmeticiană are astăzi la îndemână tehnici modern şi produse cosmetice mult mai performante pentru a obţine rezultate. Trebuie numai să dorească să le utilizeze, iar pentru a face acest lucru trebuie să înveţe, să înveţe, să înveţe ,

citind material de profil şi participand la congrese, seminarii, traininguri. La congresele la

care particip în străinatate sălile de conferinţă sunt arhipline. Eu cred că în timp va fi şi aici

aşa. Simt această schimbare în bine care se petrece îin ultimii ani ca pe o adiere de primăvară. Prin distribuţia produselor în toată ţara colaborez cu cosmeticiene

extraordinare şi sunt mândră de felul cum au înaintat de când ne cunoaştem. Au alte

perspective şi alte satisfacţii. Seminariile şi work-shopurile frecvente pe care le susţinem

îmi dovedesc acest lucru şi-mi umplu inima de bucurie.

7. Ştiu că aveai de gând să deschizi o şcoală de cosmetică. Ce se întâmplă cu acest proiect ?

Y: Pentru moment am decis să continui cursurile de specializare pe care le ador. Îmi place nespus de mult să vorbesc despre cosmetică, să împărtăşesc cu alţii ştiinţa şi experienţa pe care le-am acumulat, să fac tratamente faciale, să explic, să cercetez şi cu cât cazurile sunt mai complicate, cu atât mă pasionează şi mă provoacă mai mult.

8. Care consideri că sunt direcţiile în care va evolua cosmetica în următorii ani?

Y: Prevăd o dezvoltare continuă. Îngrijirea zilnică corectă, sub auspiciile unei cosmeticiene, incontenstabil dă rezultate, iar tratamentele cosmetice periodice efectuate în cabinetul cosmetic sunt obligatorii nu numai pentru menţinerea rezultatelor ci şi pentru relaxarea

incomparabilă pe care o acordă, aceasta fiind indispensabilă sănătăţii noastre.

9. În bătălia evidentă a preţurilor de astăzi cum vezi piaţa produselor cosmetice?

Y: Cumpărătorul, pe zi ce trece, devine un cumpărător mai inteligent, comparând preţurile cu rezultatele. În această bătălie învinge producătorul care dă rezultate.

10. Ştiu că, din când în când, îţi place să te refugiezi în locuri departe de agitaţia Bucureştiului, alături de cei dragi. Ce te relaxează mai mult şi unde simţi

că trebuie găsită bucuria, indiferent de anotimp?

Y: Bucuria o găsesc lângă cei dragi şi apropiaţi sufletului meu , indiferent de loc. Aerul curat de munte şi natura îmi încarcă bateriile şi-mi redau energia, iar lectura unei cărţi bune este una din delectările mele preferate.


Follow Us On Instagram