Vrei o vacanță prelungită?

Am așa un feeling că vara aceasta mulți vom căuta să fim într-o continuă vacanță și vom găsi tot felul de experiențe care să ne facă să ne simțim astfel. De altfel, ar fi și ideal așa, să ne transformăm viața de zi cu zi într-o continuă vacanță. Cum ar fi?

Adevărul este că, după o așa perioadă provocatoare, cum am trăit în ultimul an și jumătate, până și faptul că nu mai pur­tăm măști în spațiile deschise ne face să ne simțim din nou liberi, așa cum ne simțim în vacanță. Și ce să mai spun despre faptul că am putut relua plimbările prin parc sau ieșirile pre­lungite de la finalul săptămânii?

Cu siguranță, perioada prin care am trecut până acum a produs multe ecouri în interiorul nostru și ne-a ajutat să fim mai în contact cu noi, cu nevoile și dorințele noastre. Ne-a ajutat să ne observăm fricile, limitele, comportamentele ne­productive, obiceiurile nesănătoase, dar în același timp ne-a ajutat și să învățăm să fim recunoscători pentru aspecte pe care poate le ignoram înainte, cum ar fi sănătatea, o plim­bare seara în parc, o ieșire cu prietenii la o terasă. Aspecte pe care, până nu de mult, le consideram a fi normale și pe care, unii dintre noi, nu le mai puteam aprecia la adevărata lor valoare.

Așa că iată cum ne putem simți, cu ușurință, ca și cum am fi în vacanță – bucurându-ne și apreciind tot ceea ce trăim zi de zi, acele mici momente care ne compun ziua. Pentru că acestea reprezintă, în final, viața noastră.

Până la urmă, viața se petrece zi de zi, nu doar în vacanțe și în finalurile de săptămână. Cea mai mare parte a timpului o petrecem la serviciu și acasă. De aceea, cred că e – aș putea spune obligatoriu, dar mă voi rezuma la benefic – deci cred că este benefic să facem zilnic activități care au “aer de vacan­ță”, care să ne facă să ne simțim la fel ca atunci când suntem plecați în vacanță.

De ce unii nu o facem? Pentru că s-a creat “cultura de wee­kend” și cea de vacanță. O cultură în care oamenii abia aș­teaptă vinerea ca să “scape” de muncă, în care nu iubesc de­loc ziua de luni și în care abia așteaptă vacanțele, ca și cum restul timpului n-ar trăi, ca și cum restul timpului s-ar sacri­fica, doar pentru a avea parte de weekenduri și de vacanțe.

Eu îți doresc să nu iei parte la această “cultură de weekend” și să nu-ți trăiești viața așa. Caută să aduci în programul tău zilnic acele activități pe care le faci și în vacanță și dă-ți voie să-ți trăiești viața ca pe o vacanță prelungită. Depinde doar de tine.

În rest, vacanță plăcută, indiferent ce o însemna asta! ☺
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram