Oare ce urmează?

Toamna se numără, de obicei, bobocii… nu-i așa? Oare toamna aceasta ce numărăm și, dacă numărăm ceva, în ce mod o vom face?

Dacă înainte de COVID știam cât de cât ce urmează, ce ne așteaptă, ce ne aducea fiecare anotimp, ne făceam planuri, ne stabileam obiective și urmam pașii în a le îndeplini, acum lucrurile s-au schimbat destul de mult. Nimic nu mai este sigur, nimic nu știm cum va mai fi. Siguranța este oricum o iluzie, însă acum, mai mult ca oricând, putem să și înțelegem mai bine acest lucru.

Chiar dacă din martie până în iunie am trăit cu toții într-o mare incertitudine, în vara ce tocmai s-a încheiat, lucrurile s-au mai relaxat. Oamenii și-au reluat din activități, lumea a început să se miște din nou, nu doar la figurat, ci și la propriu. Am ieșit din nou la plimbări, am mers în vacanțe și ne-am întâlnit cu cei dragi. Dar oricât ne-am străduit să revenim la “normal”, accesoriile nelipsite de anul acesta, măștile, ne-au amintit în permanență ce perioadă trăim, care e realitatea și cum arată acum “normalitatea”.

Toamna a fost dintotdeauna un anotimp care a anunțat schimbare, un anotimp în care emoțiile unui sfârșit se îmbină cu cele ale unui început.

Septembrie este luna care le amintește copiilor și părinților că vacanța s-a terminat și curând începe anul școlar. Și chiar și în acest context în care ne aflăm, chiar dacă nu știm cum se va desfășura învățământul, tot aceste emoții, ale unui nou început, le simțim și noi, adulții, și copiii. Cum va fi… rămâne de văzut.

Dacă ar fi să mă refer la un nou început în ceea ce privește industria frumuseții, aș spune că acesta a avut loc în momentul în care s-a anunțat redeschiderea saloanelor. Ce veste bună și ce bucurie atunci, atât pentru specialiștii din industrie, cât și pentru clienții care abia așteptau acel moment. Specialiștii au urmat indicațiile date de autorități, s-au adaptat, clienții la fel și ei, iar toate sunt bune acum. Dar ce vă povestesc eu aici, că deja știți foarte bine toate acestea. ☺

Cred că nicio altă perioadă din ultimii 30 de ani nu ne-a învățat mai multe lecții ca aceasta pe care o trăim acum. Am învățat să fim răbdători, să ne adaptăm, să căutăm soluții acolo unde poate înainte nu le vedeam, să fim recunoscători și să ne bucurăm mai mult de prezent. Până la urmă, pandemia ne-a adus și multe lucruri bune…

Să fiți bine!
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram