Ce contează cu adevărat?

Chiar dacă suntem deja în cea de-a doua jumătate a lunii Februarie, pentru că nu ne-am “văzut” pe anul acesta, vrem să vă urăm, înainte de toate, să aveți parte, simplu, de tot ceea ce vă doriți. Până la urmă, urările pot fi primite în orice moment, nu-i așa? Însă am fost obișnuiți să le oferim doar dacă există un motiv, la diverse ocazii.

Cum ar fi să oferim mereu urări de bine, cuvinte frumoase, zâmbete și înțelegere celor din jur? De multe ori suntem atât de prinși să păstrăm ritmul rapid al societății, încât uităm să mai trăim, uităm să fim atenți la cei din jurul nostru, la nevoile și dorințele lor. Suntem pe pilot automat, greu de oprit. Avem impresia că dacă nu ținem pasul, pierdem ceva…însă ceea ce cred că pierdem este exact ceea ce contează cu adevărat, pentru fiecare dintre noi. În timp ce suntem ocupați să menținem un ritm care, poate nu ni se potrivește, ceea ce contează cu adevărat rămâne undeva pe fundal, iar când ne dăm seama poate fi prea târziu.

Ce contează pentru mine cu adevărat? Cred că fiecare dintre noi ar trebui să-și pună această întrebare, să găsească răspunsul, iar apoi să-și trăiască viața ghidat de „acel ceva” care contează. Toate celelalte care vor veni pe lângă, vor veni! Pentru că unele sunt naturale, altele sunt necesare, altele vin fără să ne întrebe, însă nimic și nimeni nu ar trebui să ne facă să ne abatem de la ceea ce contează pentru noi.

Dincolo de ceea ce contează, cred că mai avem nevoie să aflăm și care este ritmul nostru real, cel natural, cel în care ne simțim confortabili, împliniți și echilibrați. Să ne respectăm acel ritm și să (re)învățăm să trăim după el, ghidați de ceea ce contează cu adevărat, iar ce se întâmplă în jur să devină…muzică de fundal, iar noi să fim dansatorii care au puterea de a schimba muzica, atunci când nu ne mai place.

Deci, pentru tine, ce contează cu adevărat?
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram