Care este acel lucru pe care dacă l-ai face, nu ai simți că muncești?

Conform unui studiu, 80% dintre oamenii planetei nu se duc cu drag la serviciu. Am putea spune că e trist, nu? Sau chiar… îngrijorător. Oare de ce s-a ajuns la o cifră atât de mare? Oare de ce oamenii nu își fac cu drag meseria pe care singuri și-au ales-o?

Eu cred că se întâmplă acest lucru pentru că nu am fost educați și învățați să ne urmăm pasiunile încă de când eram copii, să căutăm variante pentru a le transforma în meserii pe care să le facem cu plăcere, iar partea financiară să fie o consecință, nu o prioritate.

Din păcate, atunci când ne alegem meseria, jobul, cariera nu ne gândim dacă am face cu plăcere același lucru și peste 5, 10, 15 sau 50 de ani. Ne gândim la beneficiile rapide, imediate, la pozițiile sociale pe care ni le poate oferi un job, la bani, cât mai mulți bani…fără să fim conștienți că s-ar putea să nu ne placă cu adevărat ceea ce facem, ci motivațiile să fie, de fapt, dintre cele menționate mai sus.

De aceea, din ce în ce mai mulți oameni ajung să-și schimbe total orientarea profesională, să renunțe la cariere, să facă cu totul altă meserie, să pornească pe alt drum, iar acest lucru uneori și la vârste înaintate. Pentru că ajung într-un moment în care realizează că în profesia pe care și-au ales-o, în munca pe care o fac, la jobul unde merg… nu (mai) există plăcere, a dispărut motivația, nu se simt împliniți. Și atunci decid. Decid să nu se complacă, să nu se (mai) mintă, să ia atitudine și să facă ceva în această privință. Își asumă riscuri, depun eforturi…

Ne putem da seama ușor din care categorie facem parte, observându-ne cât de nerăbdători suntem dimineața când ne trezim să ajungem la job, observând cât de entuziasmați suntem de munca pe care o facem, dacă și câtă pasiune există…

Tu, cel care citești acum, fă parte din ceilalți 20% care se duc cu plăcere la serviciu! 🙂
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram